Omgeving

Het Nationaal Park Hoge Kempen grenst bijna aan het jeugdheem.  De Lieteberg in Zutendaal is een van de toegangspoorten, waar het blotevoetenpad de topattractie is. Bezoek er zeker ook het insectenmuseum en de vlinderkoepel. Het stiltegebied is een rustige wandeling waard. 

Buitenzwemmen kan je in het Soete Dal. Binnenzwemmen kan je in Genk, Bilzen of Maasmechelen.  Kattevennen in Genk herbergt een planetarium,  In Pietersheim (Lanaken) kunnen kinderen zich uitleven op de kinderboerderij. 

Lieteberg, en het blote voetenpad

Het Blotevoetenpad is de toeristische trekpleister van Zutendaal. Ook het insectenmuseum (entomopolis) en de vlinderkoepel kunnen je verrassen.

Openlucht zwembad 't Soete Dal

Het openlucht zwembad 't Soete Dal ligt in een prachtig dal in een bosrijke omgeving,

Nationaal Park Hoge Kempen

Vlakbij het Jeugdheem ligt het Nationaal Park Hoge Kempen . Je kan er naar hartelust wandelen. Zelfs Tom Waes omschreef het als "een van de weinige stukken oerbos van het land" (Columbus Magazine - https://www.columbusmagazine.nl/europa/belgie/artikel/11000/tom-waes-blijft-thuis-in-vlaanderen) Foto: Stefan Biesmans(c)

Papendaalheide

Papendaalheide ligt op zo'n 5 km van Jeugdheem Woushoeve. Het is een recreatiezone met ruimte voor vissers, duikers, BMX'ers en wandelaars. Het gebied is vrij toegankelijk van zonsopgang tot -ondergang. Je kunt altijd terecht voor een verfrissende wandeltocht.

Zwemmen

In de buurt van het jeugdheem vind je 4 binnenzwembaden.

Huifkartochten

Het Nationaal Park Hoge Kempen met de huifkar verkennen kan met de "Vierlandsheren".

Omgeving
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x